Team Fevik består av Terje Hjelmaas & Nina Elin H Hjelmaas. Kontakt Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Terje begynte med brevduer som 6 åring i 1978 da hans far Arvid Hjelmaas jobbet på Volvo i sammen med Steinar Sætra Pedersen som hadde noen flotte brevduer. Det første dueslaget ble bygd i en stall. De første årene var preget av en del oppstartsproblemer. Mink kom seg inn i dueslaget og tok nesten alle duene. I tillegg var også katter og rotter et problem. Grunnen til at rovdyr kom seg inn var at gulvet var av jord. Terje fløy sitt første dueslipp sommeren 1982 da han var 10 år gammel. Det var slik at en måtte være 10 år for og få lov til og fly med duer på denne tiden. På første slippet ble han nummer 2 med " Den gode hannen " som var en flott blå hann som han selv hadde avlet. Foreldrene til duen var " den med grønn ring " fra 1978 og " den med hvit ring ". Enkle navn på denne tiden. Hvilken stamme det var på duene vites ikke. Terje har alltid vært fugleinnterresert og brukte det meste av fritiden til og gå i skogen og lete etter fuglereir. Denne hobbyen hadde han sammen med en annen " duemann " i klubben Geir Erling Birkeland og sin fetter Espen Hjelmaas. Geir Erling hadde raseduer på denne tiden, men startet opp med brevduer etterhvert. Moderklubben var Arendal & Omegn Brevdueforening og var gruppe 14 av Norges Brevdueforbund. Formann i klubben var John Forsberg som var baker fra Hisøy i Arendal. Jeg husker fremdeles de gode bollene han baket til duemøtene. Av medlemmer som fremdeles er med i klubben fra den gang Terje begynte er Finn B Henningsen, Helge Ekros og Geir Erling Birkeland som kom til litt senere. Av disse er det Geir Erling og Terje som fremdeles er aktive og flyr med duer.

I 1992 fandt Terje sin kjære kone Nina Elin Haga Hjelmaas og de giftet seg i 2012. Terje hadde i 1992 en stor innterresse for galopphester og det ble dårlig tid til duer. Derfor solgte han  i 1994 sine duer og duehus til Geir Erling. I 1998 startet Terje & Nina Elin opp med duer igjen - dog i liten skala. De hadde under 10 unger og fly med. Duen 14007-98 " James Bond " skulle vise seg og vinne 2 slipp og tok 2 plass på 3 flyvninger som ungdue og ble årets ungdue i Gruppe 13. Flyveretning på denne tiden var nord/øst. Avstamning på 14007-98 var Janssen NBF super par x Vermote som også var fra NBF sit avelslag. Det er etter disse stammene krysset inn på andre ting Terje kaller " Gamle Fevik " blod.

I 2002 ble Terje & Nina Elin kjent med Steinar Berntsen alias " Team Eventyr ". Steinar kjøpte noen duer av oss og meldte seg inn i klubben,. Steinar ble klubbens nye "fargeklatt". Vennskapet med Steinar og konen Helga førte senere til et samarbeid om noen felles avlsduer. I 2002 flyttet Terje alle sine duer opp til John Olav Johnsen, temmet duene der og fløy i kompaniskap med han under navnet Team Fevik. John Olav ble desverre syk og fikk Alsheimer. Dette førte til at Terje flyttet duene ned til sitt barndomshjem i 2008. Arvid Hjelmaas døde brått i 2006 og Terje & Nina Elin kjøpte ut søskene til Terje. Rivning og bygging av nytt bolighus startet i 2008. De bestemte seg for å videreføre Team Fevik og Nina Elin var nå enda mer innvolvert i duene. Vi kjøpte et duesalg av Henrik Bøgh Winter i Danmark. Slaget var på 6 x 180cm. Slaget ble forsterket med ny kledning og utbygd med 3 meter. Dette gav plass til et enkehunnrom, med plass til 40 hunner og et forrom. Det er da totalt plass til 40 enkehanner og 40 enkehunner. På baksiden av slaget ble det bygget en kombinert utevoiler samt avlslag. Dette er på 10 m x 240cm. Her har vi 2 avlsrom hvor vi kan ha totalt 28 par. Det er også 2 ungdueslag med tilsammen plass til 100 unger. I tillegg er det et rom med plass til 40 duer som kan brukes til å plassere avlshunner når det ikke avler.